Jekaterina Ljubimova: Dobrodružstvá Nikity a jeho priateľov

Jekaterа Ljubimovа: Dobrodružstvá Nikity a jeho priateľov
Vo vydavateľstve Umelecko-duchovného združenia Fénix sme vydali v ruštine rozprávky Jekateriny Ljubimovej „Dobrodružstvá Nikity a jeho priateľov“ („Приключения Никиты и его друзей“).

V dedinke Jazernica sa neustále niečo deje: malí šibali sa dostali do jaskyne gnómov, zlý čarodejník Brýzgač skazil vodu v studni a v dedinke sa začínajú hádky, Fiškus sa pre svoju chamtivosť ocitá v krajine vetrov a musí nájsť cestu domov… Vari možno stáť bokom, keď sa dejú také veci?!
Dobrosrdečný Nikita, múdry starček Šuchtáčik a ďalší malí nezbedníci sa ponáhľajú na pomoc tým, ktorí sa ocitli v núdzi. Ale priateľom pomáhajú zdolávať prekážky bytosti prírody – gnómovia, elfovia, rusalky, salamandri a iní. Vyvrcholením dobrodružstiev a príbehov sú tri Slávnosti: Turíce – Deň Svätej Holubice, Vianoce – Slávnosť Žiariacej Hviezdy a Slávnosť Čistej Ľalie.
Táto kniha zaujme nielen deti, ale aj dospelých, ktorí nestratili detskosť.

Kniha (ISBN 978-80-971964-8-6, formát B5, viaz., 464 str.) je dostupná na území Ruskej federácie, Ukrajiny a Bieloruska, v ostatných krajinách (vrátane Slovenska a Čiech) iba na objednávku.